Uw zoekacties: Voorwerpencollectie
Voorwerpencollectie

Zoeken in de voorwerpencollectie

beacon
2  voorwerpen
 
 
 
 
Erfgoedstuk
Voorwerp
JMD-OP-2350 Brief, Brief Koningin Sophie
Periode:
19e eeuw
Deelcollectie:
Oranje-Nassau prenten
Object:
Brief
Onderwerp:
Brief Koningin Sophie
Naam:
van Wurtemberg
Voornaam:
Sophia Frederika Mathilda
Geboren:
1818
Overleden:
1877
Beschrijving:
Brief van Koningin Sophie aan Lady Westmoreland, gedateerd 12 juni (1870). De brief is met inkt in het Engels geschreven, en behelst 14 regels en een ondertekening. Met balpen is later het jaartal 1870 toegevoegd op het voorblad. Sophie heeft venomen dat haar vriendin Lady Westmoreland ziek is geweest en vraagt haar om voorlopig haar brieven door haar kinderen of vrienden te laten schrijven zodat ze zich niet teveel vermoeit.
Datering:
(1870-06-12)
Techniek:
Inkt, geschreven
Maten:
18.2 x 11.5 (bladkantje)
Hoogte:
18.2
Breedte:
11.5
Materiaal:
papier
 
 
 
 
 
Erfgoedstuk
Voorwerp
JMD-T-516 Brief en envelop, Brief en envelop (orineel) en duplicaat-brief; plaat
Deelcollectie:
Topografische prenten
Periode:
18e eeuw
Object:
Brief en envelop
Onderwerp:
Brief en envelop (orineel) en duplicaat-brief; plaat
Beschrijving:
Brief en envelop (orineel) en duplicaat-brief; "Aan de Wel Edele gestrengen Heeren Mijn Heeren Andreas Conring Raadsheer, en J.H. Quintus. Raad en Sindicus van de Ed. Mog. Heeren Staten van de ommelanden Te Groningen" (adressering envelop) . Handgeschreven brief met envelop gericht aan de heren Quintus en Conring. De originele brief is gericht aan Andreas Conring, het duplicaat aan Andreas Conring en J.H. Quintus. Afzender is de heer Jan Albert Sichterman, (de directeur van Bengalen van de O.I. Compagnie) een neef van Conring en Quintus Met twee rode lakzegels. De brief houdt o.a. Verband met de voogdij over de dochters en zonen van de afzender die tot 1745 in Batavia hoopt te verblijven. Er is daarnaast sprake van de relatie tussen een zoon van de schrijver en de dochter van de heer van Rensuma, die gelukkig na een verkeerde start (namelijk een schaking) tot een huwelijk had geleid. Origineel omvat 13 volgeschreven bladkanten. Het duplicaat 7. De tektsten zijn dus niet identiek!
Opschrift:
Aan de Wel Edele gestrengen Heeren Mijn Heeren Andreas Conring Raadsheer, en J.H. Quintus. Raad en Sindicus van de Ed. Mog. Heeren Staten van de ommelanden Te Groningen. (tekst op envelop)
Maker:
Sichterman, Jan Albert
Signatuur:
J A Sichterman
Datering:
1743-12-25
Techniek:
Inkt, geschreven
Maten:
bladmaat opgevouwen brief/envelop: 85 x 190
Hoogte:
8.5
Breedte:
19
Materiaal:
papier, zegels