Kunst op Stee is de culturele actiemaand voor ouderen in Groningen. In de hele maand april kunst en cultuur in de buurt!

 

Voor ouderen die in een verzorgingstehuis verblijven, heeft Erfgoedpartners dit jaar een speciaal aanbod ontwikkeld onder de naam Erfgoed op Stee.

De Jan Menze van Diepen stichting heeft in dit kader een thema-middag gehouden.

 

Uit de omvangrijke collectie Oranje-Nassau voorwerpen is een selectie gemaakt. Deze objecten mochten vastgehouden en bekeken worden. Het was een boeiende middag met een lezing en aansluitend een bespreking van de kunstobjecten met diverse leuke reacties van de bezoekers.

 

In de ontvangsthal van Westerholm Zorgcentrum in het centrum van Haren zijn de voorwerpen in een aantal vitrines nog een tijdje te bekijken.

 

Alle werken komen uit de collectie van de Jan Menze van Diepen Stichting.

De expositie is ook voor niet-bewoners vrij te bezichtigen.

Hiermee gaat de traditie van een Oranje-expositie rond Koningsdag in Haren verder!

 

westerholm_2

 

 

 

Kunst op Stee maakt deel uit van het themaprogramma Een Leven Lang Kunst dat VRIJDAG, het huis van de amateurkunst voor Groningen, samen met de Hanzehogeschool en culturele partners uitvoert. Het meedoen aan kunst en cultuur draagt bij aan de gezondheid en het welbevinden van de ouder wordende mens. Maar dat meedoen is lang niet voor iedereen vanzelfsprekend en ook is lang niet iedereen bekend met inspirerend aanbod in zijn of haar woonomgeving.

Daarom brengt Kunst op Stee dit jaar aansprekend cultureel en kunstzinnig aanbod in vier regio’s in de provincie en enkele activiteiten in de stad Groningen onder de aandacht.

De regio’s waar we dit jaar speciale aandacht voor hebben, zijn Midden-Groningen, Oldambt, Westerwolde en het Hogeland.