Bijdrage aan het Museum aan de A

 

Het Noordelijk Scheepvaartmuseum verandert in het Museum aan de A: een algemeen historisch museum voor heel Groningen. Dit nieuwe museum opent naar verwachting zijn deuren in 2024.
De tentoonstelling ODE – 90 jaar Noordelijk Scheepvaartmuseum is niet alleen een eerbetoon aan het scheepvaartmuseum maar neemt de bezoeker ook alvast mee in het proces op weg naar Museum aan de A.
Affiche Ode

Affiche Ode

Voor de tentoonstelling Ode, heeft het Museum aan de A de musea uit de hele provincie gevraagd om zichzelf alvast voor te stellen middels een object uit de eigen collectie. Bezoekers krijgen dus een voorproefje van de verrassende schatkamers die de provincie rijk is. Als presentatieobject hebben we als Jan Menze van Diepen Stichting gekozen voor een mooi groot bord met een Oranje-Nassau voorstelling van Koning Stadhouder Willen V en zijn vrouw Wilhelmina van Pruisen. Hiermee willen we, tussen de andere gepresenteerde objecten, aangeven dat de collecties keramiek en het Huis van Oranje-Nassau rijkelijk vertegenwoordigd zijn in Slochteren.

 

De vitrine met o.a. het bord.

Vitrine met bord.

 

In het toekomstige Museum aan de A gaan bezoekers kennismaken met de Groninger geschiedenis verteld met objecten uit de Ommelander musea. Verdiepende verhalen zijn vervolgens te vinden bij musea in de provincie, die meer kunnen vertellen over hun eigen collecties. Samen vertellen zij het verhaal van Groningen. Daarom is het belangrijk dat al die provinciale musea zichtbaar worden in het Museum aan de A.