TENTOONSTELLING VAN KUNST AAN DE DIJK KORTENHOEF

15 juni — 7 juli 2019

Kunst aan de Dijk Kortenhoef (Noord-Holland) presenteert dit jaar een prachtige verzameling werk uit particuliere collecties van de Ploegschilder Jannes de Vries. Uit de Van Diepen collectie is het prachtige werk “Huizinge in de wind”  te zien.

Een must voor iedere liefhebber van expressionistische schilderkunst.

De Oude School, Kortenhoefsedijk 145, Kortenhoef

Dinsdag t/m zondag van 11:00 – 17:00 uur

Entree: € 6,50 | Donateurs: € 5 | tot 16 jaar gratis

Rondleidingen op aanvraag: kaddkortenhoef@gmail.com

Kaarten aan de kassa (ook pinbetalingen mogelijk)

Op het terras, uitkijkend over het schitterende polderlandschap kunt u genieten van de heerlijkheden uit het Kunstcafé. Gratis parkeren bij De Oude School.

Zondag 23 juni 2019 | 15:00 uur | Lezing door restaurator Marjan de Visser | aanmeldingen via: kaddkortenhoef@gmail.com

Lees hier de laatste nieuwsbrief

 

Jannes de Vries, Huizinge in de wind.
Jannes de Vries, Huizinge in de wind, z.j., olieverf op doek, 60 x 80 cm, Jan Menze van Diepen collectie

Als jonge kunstenaar reisde Jannes de Vries (Meppel 1901-1986 Groningen) in 1923 en 1924 door Frankrijk, Italië en Noord-Afrika aan. Bij zijn terugkomst in Groningen sloot hij zich aan bij kunstkring De Ploeg. Zowel de indrukken die hij opdeed tijdens zijn reis als zijn lidmaatschap van De Ploeg inspireerden hem in zijn ontwikkeling als schilder. Het Groninger landschap, dat voor de schilders van De Ploeg zo’n belangrijke bron van inspiratie vormde, zou zijn hele leven ook zijn voornaamste onderwerp blijven. Jannes de Vries raakte verknocht aan de weidsheid, het licht en de luchten. Tot aan zijn dood trok hij in weer en wind erop uit om dat ‘hoge land’ vast te leggen. Hij schilderde Groningen zoals het was en voor een deel nog altijd is: vette, blauwzwarte klei, citroengeel koolzaad, goudgeel tarwe, heldere of donkere dreigende luchten, romaanse kerkjes en eeuwenoude boerderijen in karakteristieke kleuren. Met een steeds feller wordend palet en krachtige verfstreken – hij gebruikte veelvuldig het paletmes en de achterkant van zijn kwast – gaf Jannes de Vries vorm aan zijn emotie en innerlijke beleving van het schitterende Groninger land.